Să fie sărbătoare!

Să vină sărbătorile ca să putem fi oameni (mai) buni. Să vină mai repede ca să ne bifăm faptele altruiste pe anul ăsta.

Să vină Crăciunul ca să cumpărăm multe cadouri. Să vină pretextul fără de care nu mai putem  dărui ceva cuiva. Doar nu vrem să ne lovim de întrebarea-clişeu: „Cu ce ocazie?”

Să vină Revelionul ca să ne propunem ceva pentru anul viitor, ca să fixăm un deadline până la care o să ne atingem măreţul scop sau până când „o să ne lăsăm de…” sau până „(ne) schimbăm…(adresa)”.

Să vină sărbătorile ca să avem un oraş mai luminat noaptea, chiar dacă e criză şi chiar dacă e luminat kitschos.

Să vină ziua de 31 decembrie cu superstiţiile ei cu tot, ca să ne aducem aminte de bani datoraţi sau de datornicii noştri. Doar ştim că, dacă intrăm în noul an cu datorii, aşa o s-o ţinem tot anul. Pe lângă asta, mai există şi pretenţia de a avea o bancnotă (cu cât mai multe zerouri) în buzunar, la 12 noaptea. Clar datorită ei, o să fie un 2011 îmbelşugat.

Să vină cele trei zile de Crăciun ca să mâncăm hălci de şasă ori (minimum am spus!) în trei ore şi ca să ne rostogolim până…oriunde.

Să vină iarna, doar „it’s the season to be jolly”! Irefutabil singurul sezon în care poţi fi fericit.

Să tot fie sărbători de iarnă ca să ne amintim că Frank Sinatra este sinonim cu muzică de calitate.

Reclame

4 gânduri despre „Să fie sărbătoare!

  1. Pingback: Să fie sărbătoare! - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Oare de ce trebuie sa existe mereu un motiv de sarbatoare,sau de ce trebuie mereu sa asteptam sa vina o zi importanta sa iti propui sa faci ceva? pana la urma si revelionul e o zi ca oricare alta, zilele de craciun trec la fel ca o zi obisnuita, oare de ce sa fim mai buni doar pentru ca e o sarbatoare? noi mereu trebuie sa fim mai buni,sa avem o dorinta de a face ceva, mereu trebuie sa ne impunem anumite chestii pe care sa le indeplinim…din pacate cea mai mare parte a romanilor sunt niste puturosi,si asteapta mereu sa li se dea fara sa faca nimic, si sa petreaca cu orice ocazie,nu conteaza prea mult ce sarbatoare e,poate asta e motivul pentru care craciunul nu mai e ca alta data,sarbatorle pascale la fel,au devenit mult prea comerciale… bun postul 🙂

  3. 10X 🙂 ata ete, si e un fenomen general..nu doar la romani..se pare ca sarbatorile nu provoaca altceva decat agitatie si manie pt shopping si o mai mare pofta de mancare ca de obicei :P..aa da, era sa uit de smerenia si regretatul pacatelor.

  4. Da,pai multi cred ca se pregatesc incarcati cu pacate pentru aceste sarbatori,pentru a se descarca :)).Eu ma refeream la romani,ca nu am fost inca in afara sa vad,dar observ destul de bine cum merg lucrurile in fascinanta noastra Romanica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s