„Sunt tânăr, Doamnă, tânăr”

„Un tânăr a fost găsit azi – dimineaţă pe plaja din Vama Veche.A murit inecat”.

Nu a fost orice tânăr. E Heavy. E băiatul înalt, cu  păr lung, blond şi creţ, şi e rârâit. Şi nu-l enervează când îl pun să-mi zică „răţuşcă” şi ”rămurică”. Mă ia în braţe, mă învârte până ameţesc şi mă pupă. Apăsat. Rău. Pe ambii obraji. Mă enervez. Iar mi-a lăsat băluţe. Îmi trece repede, n-am cum să stau supărată pe el. „Filozofăm” ore întregi, împărţind acelaşi fotoliu..intrăm în polemici..ne promitem reciproc că ieşim cât de curând la bere, pentru că ne e dor să mai pierdem timpul povestind.

Ultima oară când ne-am văzut, tot în Vamă eram. De 1 Mai. Întâmplător, pe plajă. Ai început să zdrăngăni ceva la chitară. M-ai făcut să zâmbesc, bineînţeles. Am stat la o ţigară pe plajă şi ne-ai povestit cât de revoltat ai fost că te-au dat ăştia la ştiri drept  „singuraticul care-şi îneacă amarul în mare”. (atâta te rugase mama ta, să n-apari la ştiri :P) Auzi la ei…tu singuratic…tu n-ai fost nici o clipă singur..şi totuşi..un moment a fost de ajuns să-ţi îneci toate poveştile, toate gândurile şi toate întrebările în..mare.

Şi nimic nu se compară..cu un munte şi-o chitară..

Te-am mai văzut o dată pe la Universitate recent..dar erai grăbit..agitat..ca de obicei..nici n-am avut timp să te strig..că nici nu te-am mai zărit…te-ai pierdut în mulţime..Mi-am zis..lasă că e timp..

Nu pot să vorbesc la trecut despre tine, aşa că am folosit şi voi folosi în continuare prezentul, cu încredere. Pentru că rămâi viu în gândul şi în sufletul meu. Pentru că vei fi în continuare unul dintre retarzii egiferici ai brigăzii periculoase „paşi mă”. Eşti chiar membru de onoare, cum îţi sună asta? Preferai să rămâi un simplu membru, nu?  Ştiu..Şi noi..

Sper doar că ne-ai lăsat pentru ceva mai bun şi că, din când în când o să ne mai storci şi nouă picături de voie bună dintr-un nor.

R.I.P….

PS: sper că Sf. Petru-i băiat bun şi te tratează cu tutuhun.

Later edit : Azi te-am condus pe ultimul drum..poposim apoi preţ de câteva ceasuri, la tine acasă, în livada din spate. Stăm la umbra mărului mare şi roditor, întinşi pe câteva pături. Domneşte, bineînţeles, o linişte apăsătoare. Toată lumea se gândeşte la tine. Sora ta, Ioana, ne-a servit cu câte un pahar cu vin. Bem în cinstea ta. Maria scoate uşor chitara din husă. Îţi place mult să asculţi „Călător” – pentru munţomanul din tine. Îţi cântăm, Heavy, şi am înţeles că n-ai vrut să pleci. A început să plouă. Rău. Stropii lovesc cu furie chitara nouă, prelingându-se apoi spăşiţi în iarbă. Hainele negre au devenit brusc, şi mai grele, însă suntem căliţi cu toţii, nu ne  sperie  pe noi o ploaie. Nu ne ridicăm până nu ne  respectăm promisiunea. „Călător” şi „Imnul Paşi Mărunţi” şi o cană cu vin. Apoi toţi prietenii tăi prezenţi se  strâng la un loc, şi încep să vorbească, să se cunoască între ei. Stau totuşi în jurul aceleiaşi  mese, glumesc şi se înţeleg ca  şi cum chiar s-ar cunoaşte de-o viaţă. Ciudat, nu? Ne amintim cu plăcere de toate tâmpeniile pe care le făceai, şi noi cu tine. Îţi mai cântăm. A ieşit şi soarele. Te-ai mai liniştit, nu?

E ziua ta mâine (5aug)..L-am rugat pe Sf. Petru să-ţi transmită  „la mulţi ani pe nori pufoşi” din partea mea şi să te pupe la fel de apăsat cum mă pupai tu pe mine. Sper că aţi încins deja petrecerea, iar Pitiş e dj-ul favorit.

Reclame

13 gânduri despre „„Sunt tânăr, Doamnă, tânăr”

 1. chestia asta e pe bune ?
  cam aiurea , imi pare rau !
  felul in care ai scris-o arata o detasare melancolica , totusi ca o parere de rau…
  ai pornit de la o stire si ai inchegat o povestioara , sau chiar l-ai cunoscut pe nefericit ? ar fi naspa ultima varianta !
  sorry !

  • scuză-mă că n-am vrut să fac un text melodramatic. scuză-mă că-mi amintesc şi momentele frumoase, de când trăia şi încerc să mi-l păstrez aşa în minte. oricum, sunt sigură că dacă Heavy are acces la net, din ţinutu în care-o fi, şi a citit rândurile astea, i-au plăcut mult.

  • iar faptu că am început ca o ştire..tocmai asta am vrut să subliniez..că în presă doar asta s-a vehiculat..un oarecare a murit înecat în Vamă..pentru mine nu este un oarecare..şi cred că oricine îşi dă seama din prima frază că ne cunoşteam.. de-asta am şi pus 2 poze cu el, în care apar şi eu…şi Nu, nu este deloc naşpa că l-am cunoscut..who are you, anyway?

 2. Pingback: Ploiestean de 21 Ani Inecat la Vama Veche : MORTI

 3. Amintirile mele cu Heavy , asa cum ii zic prietenii, sunt la de Breaza in persoana unui pusti blond si care incerca sa imi ia tot timpul ochelarii. Andy.

  Ca adult nu l-am mai cunoscut.

  Pentru mine timpul s-a oprit in acel moment.

  R.I. P

 4. Pingback: “Sunt tânăr, Doamnă, tânăr” - Ziarul toateBlogurile.ro

 5. Un om deosebit, cum rar intalnesti, persoana care mi-a dat forta sa urc pe munte.Datorita lui Heavy mi-am indeplinit un vis. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 6. Il cunosteam de 14 ani si tot nu l-am cunoscut in totalitate..a lasat in urma mistere, a lasat entuziasm, a lasat pofta de viata, optimism, „tristeti provinciale”, prietenie, umor si multe altele..aceste cateva randuri nu sunt suficiente pentru a defini OMUL Heavy, cu plete si fum, cu „rrratusca si rrramurrrica”, cu zambete si beri..Te voi pretui mereu, dragul meu!

 7. Stiu ca e 2013, astazi la RockFM am ascultat piesa Celelalte Cuvinte – Daca vrei, direct la tine m-a dus gandul, tu ai fost cel care mi-ai spus de aceasta formatie, oricum ne vedem la o blonda si doua norocoase, nu? sau cel putin la 15 blonde si vreo 25 de norocoase, ne vedem acolo! Te pup..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s