sugestii petite de movies :P

2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 mici recomandari de filme..s-a desteptat spiritul de cinefila, ce vreti 🙂

2 filme despre alegerile din viata.

Into the Wild [2007]

Societate. Societate. Societate. Ti-ai dorit vreodata sa fugi de ea? Sa pleci fara nici un fel de explicatie ntr-un loc in care nu exista poluare, aglomeratie, in care oamenii nu sunt nervosi, stresati sau presati de timp? E liniste. Ti-ai dorit sa nu fii nevoit  sa te incadrezi in “standardele” sistemului? Ai avut vreodata sentimentul ca nu esti in locul potrivit, la momentul potrivit? Si ca ai cazut intr-o rutina implementata de normele lui big “S”? Si ca 75% din actiunile pe care le intreprinzi zilnic, le intreprinzi pentru ca..TREBUIE? Ai crezut vreodata in lucrurile cu adevarat simple si in faptul ca dincolo de cercul vicios al banilor, exista o viata superba? Ai crezut in puterea circumstantelor?

E un film pe care-l recomand cu toata caldura, pe care l-m vazut de 6 ori si m-as uita incontinuu pentru ca ma reprezinta cu adevarat. Coloana sonora este..geniala…Eddie Vedder. Versuri superbe, potrivite povestii :). Persoanele pe care le-am innebunit deja cu filmul mai sus mentionat sa ma ierte, but I can’t help it :).

The Bucket List [2007]

Fiecare are un wishlist. Chestii posibile sau mai putin posibile de realizat in viitorul apropiat. Realizabile sau nu, ce este un om fara vise? Fara sperante?

Dar vine un moment in viata cand realizezi ca nisipul din clepsidra se scurge tot mai repede si ca aspiratiile tale ascunse nu au mari sanse sa se materializeze. Totusi cineva iti deschide o portita si ultima suta de metri din maratonul propriu se transforma brusc in cea mai frumoasa de pana atunci.

3 filme bune pentru cei cu spirit jurnalistic:

The Insider [60 minutes] [1999]

Numele Al Pacino cred ca spune tot. Este un film care ne-a fost recomandat de profa’ de la TCI – tehnici de colectare a informatiilor – iar eu curioasa din fire, normal ca mi l-am luat imediat ;)). Jurnalism, surse persuadate, puterea mass media, dovezi, lupta unui bun jurnalist pentru transmiterea interviului sau, in ciuda politicii networkului.

Shattered glass [2003]

Un pusti ajunge reporter la o revista miez – “The New Republic” . Este doar un parvenit cu glas + privire de om nevinovat care isi inventeaza ¾ din articole si din surse. Este curios totusi cum reuseste sa-i pacaleasca pe toti o perioada indelungata. [dupa caz real]

Frost – Nixon [2008]

Un film care trateaza scandalul legat de Watergate. David Frost, care are un nume de cladit in televiziune, vede in presedintele Nixon sansa pe care o cauta. In urma negocierilor, el obtine un interviu cu Nixon. Urmeaza o intreaga pleiada de manipulari, din partea amandurora, intimidari, etc. Un film care dovedeste ca intrebarile bine puse, in special cele la care nu te astepti, scot adevarul la iveala intotdeauna.

3 filme bune.

The Number 23 [2007]

Jim Carrey in rolul unui simplu om, un hinger in mainile caruia pica un roman. Incepand sa citeasca din el, incepe sa creada ca el este personajul principal. Coincidentele i se par mult prea bizare pentru a fi simple coincidente. Devine paranoic si obsedat de numarul 23.  Nu pot sa spun decat ca merita vazut pana la sfarsit.

The Game [1997]

Un alt film care te tine 2 ore in fata ecranului. Suspans. Un “joc” foarte bine pus la cale, menit sa creeze haos in viata celui care s-a lasat prvocat. Nu va spun mai multe ca stric farmecul filmului. Michael Douglas. Atat.

Gran Torino [2008]

Aparente care inseala, un veteran cu sange rece care pozeaza in dur, un om care nu suporta nedreptatea, dar cu un orgoliu mare. Astfel spus, Clint Eastwood joaca impecabil. Final neprevazut (cel putin pentru mine)..care-ti face putin pielea de gaina pe tine 😛

Filme bune sunt multe..dar nu trebuie sa le prezint pe toate intr-un post, nu?

3 gânduri despre „sugestii petite de movies :P

  1. Doamne, Into the wild si Bucket list (dar mai ales Into the wild :p ) sunt…pffff (=wow sau uau, pentru pruteni)! Awesome pics. Iar Frost.Nixon e, dupa mintea mea, cosmarul oricarui jurnalist. Sa ne fereasca ‘al de sus sa trebuiasca sa luam vreodata un interviu in circumstantele alea.

  2. Hi hi,reusesti din nou sa ma bucuri cu aceste filme :D,chiar ma gandeam la ce filme sa ma mai uit ca le-am cam epuizat pe toate.
    Keep it coming ;;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s